Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Το "Κολόκουρο" έγινε > 1.000 επισκέψεων !

Φίλες και φίλοι του κολόκουρου Χρόνια Πολλά.

"Γιορτάζουμε" την επιτυχία που είχε το blog μας/σας αφού ξεπεράσαμε τις 1.000 επισκέψεις μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Όχι ότι είναι πολλές ή ότι αποτελεί κάποιο σπουδαίο κατόρθωμα. Δεδομένης όμως της κατάστασης που επικρατεί στον εργοληπτικό χώρο και του πραγματικού αριθμού των "μάχιμων" και ενεργών εργοληπτών, είναι αρκετές οι μοναδικές επισκέψεις, δεδομένου ότι το blog μας/σας δεν έχει "διαφημιστεί" ή εισαχθεί στις μηχανές αναζήτησης ή σε καταλόγους.

Δεν έχουμε πρόθεση να σας στεναχωρήσουμε μέρες που είναι. Βρισκόμαστε στο τέλος μιας πολύ άσχημης χρονιάς για τον εργοληπτικό κλάδο και όλοι μας ελπίζουμε για καλύτερες μέρες το 2011.

Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, ειδικά μετά από όσα ακούστηκαν χτες στα δελτία ειδήσεων σχετικά με τις ανακοινώσεις Ρέππα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Πρέπει πλέον να θεωρούμε δεδομένο ότι το σχέδιο νόμου θα περάσει "ως έχει" και ίσως με ακόμα πιο επιβαρυντικές διατάξεις για τους εργολήπτες, ενώ από τα λόγια του υπουργού καταλαβαίνουμε εύκολα πλέον τι μας περιμένει.

"Μείωση χρόνου παράδοσης"
"Επιμήκυνση χρόνου Συντήρησης"
"Μεγιστοποίηση Έκπτωσης από τον Ανάδοχο" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ακούστε τα αυτά (για να μη νομίζουν κάποιοι ότι τα βγάζουμε από το μυαλό μας) στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 της 29/12/2010 και ώρα 20:00.

Το link του δελτίου είναι εδώ !!!!!!!
Για συντομία μετακινήστε το χρόνο του σχετικού video στο 22ο με 23ο λεπτό και θα ακούσετε τα παραπάνω να τα εκφωνεί η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων !!!

Με τις υγείες μας λοιπόν...

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που επικοινωνούν στο mail μας. Όπως έχουμε ξαναπεί δεν απαντούμε προσωπικά αλλά συνολικά από το blog. Για τα δικά μας video των δημοπρασιών έχουμε ξαναπεί. Όσοι θέλετε να τα παρακολουθείτε στο εξής θα πρέπει να καταρχήν να μας στείλετε ένα email με το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Μετά θα πρέπει να εγγραφείτε στο YouTube και να γίνετε συνδρομητές στο κανάλι. Εμείς (όταν θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των videos και καλυφθούν πρόσωπα) θα σας προσθέσουμε στη λίστα των φίλων που θα μπορούν να παρακολουθούν ότι ανεβάζουμε στο κανάλι.

Είναι λίγο περίπλοκη διαδικασία αλλά δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς. Και μόνο 50 συνδρομητές μπορούν να παρακολουθήσουν τα απόρρητα και ιδιωτικά videos. Ο περιορισμός αυτός δεν είναι από εμάς, αλλά από το ίδιο το YouTube. Στο μέλλον και ανάλογα με τις εξελίξεις θα δούμε πως θα συνεχίσουμε ώστε να μπορούν να βλέπουν όλοι.

Το θέμα όμως δεν είναι τα videos. Τα videos απλά δείχνουν μια πραγματικότητα που ζούμε όλοι μας και γνωρίζουν και οι υπηρεσίες και η πολιτεία.

Το θέμα είναι πως θα οργανωθούμε μακριά από τις ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ εργοληπτικές οργανώσεις και θα διεκδικήσουμε το αυτονόητο. ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ !!!

Φίλες και φίλοι σας ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ευτυχισμένο το 2011.
Υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.
Να ευχηθούμε να δούμε αρκετά έργα και να υπάρχουν τα χρήματα στα ταμεία.
Και κυρίως να ευχηθούμε σε κάποιους ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ μήπως και σταματήσει η ΤΡΕΛΛΑ των εκπτώσεων. 

Υστερόγραφο. Παρατείναμε την ψηφοφορία για τον Μαθηματικό Τύπο. Καθώς περνά ο καιρός και το blog γίνεται περισσότερο γνωστό, θέλουμε να δούμε να ψηφίζουν όσο το δυνατό περισσότεροι συνάδελφοι ώστε να έχουμε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της άποψης του εργοληπτικού κόσμου. Διαδόστε το, πείτε το και σε άλλους που πιθανόν δεν το ξέρουν ώστε να ψηφίσουν και αυτοί και να δηλώσουν την άποψή τους.

Στείλτε υλικό για δημοσίευση ή ότι άλλο σχετικό με τον κλάδο μας στο :

k o l o k o u r o @ g m a i l . c o m

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Η Π.Ε.Δ.Μ.Ε.Δ.Ε. αλλά και οι "άλλοι"

Διαβάζουμε με μεγάλη προσοχή τις έντυπες εκδόσεις όλων των εργοληπτικών οργανώσεων, όπως φυσικά και με την ίδια προσοχή παρακολουθούμε τις ιστοσελίδες τους.

Δεν θέλουμε να γίνουμε κακοί (όμως όταν θίγεται η νοημοσύνη μας γινόμαστε θηρία) αλλά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την Π.Ε.Δ.Μ.Ε.Δ.Ε. και τον τρόπο με τον οποίο εκείνη θεωρεί ότι εκπροσωπεί τους εργολήπτες δημοσίων έργων.

Διαβάζουμε τα τελευταία τεύχη της "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ" και βλέπουμε πως η ΠΕΔΜΕΔΕ διαμαρτύρεται (και μάλιστα έντονα) για τις πρόσθετες εγγυήσεις. Όπως διαμαρτύρεται και για τις υπερβολικά υψηλές εκπτώσεις. Διαβάζουμε επίσης (σύμφωνα με την "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ") πως υπάρχει διαφορά αντιλήψεων μέσα στον εργοληπτικό κόσμο και πως υπάρχει "αδελφή" Οργάνωση, της οποίας οι αντιλήψεις έχουν τα χαρακτηριστικά της διγλωσσίας, με αποτέλεσμα τη διατήρηση των πρόσθετων εγγυήσεων (ναι... αυτό έφταιγε και διατηρούνται οι πρόσθετες εγγυήσεις...).

Ωραία μέχρι εδώ... Καλές οι ΒΛΑΚΕΙΕΣ (για να μη χρησιμοποιήσουμε άλλη λέξη) αλλά είναι ώρα να μιλήσουμε λογικά και σοβαρά.

Αν ήταν στο χέρι μας να επιβάλλουμε ακόμα υψηλότερες πρόσθετες εγγυήσεις θα το κάναμε. Και ξέρετε γιατί ;

Για να καταστραφούν όσο το δυνατό πιο γρήγορα αυτοί που δίνουν τις εκπτώσεις (οι κανονιέρηδες των εκπτώσεων που λέμε) και να εξαφανιστούν από το χώρο. Και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι συνδικαλιστές (θα σας δώσουμε ονόματα). Αυξήθηκε, λέει, η εξάρτηση των εργοληπτών από τις τράπεζες.

Ε και ;

Αν δεν θες μη δίνεις μεγάλη έκπτωση! Δεν σε αναγκάζει κανείς! Τι πάτε κάποιοι σαν τα πρόβατα μόλις "χαλάσει" τη δουλειά κάποιος ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ και δίνετε ; Είσαστε έξυπνοι εσείς, τόσο έξυπνοι που πάτε να συναγωνιστείτε τον ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ και να πάρετε έργο με 50% και άνω. Μπράβο σας !!! Τόσο και ακόμα περισσότερο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ είσαστε κι εσείς.

Δεν καταλαβαίνετε τι ζημιά έχετε κάνει στον κλάδο ;

Και αν αναρωτηθεί κανείς τι να κάνουμε, τον παραπέμπουμε σε παλαιότερη δημοσίευσή μας. Αυτή τη στιγμή και αυτή την περίοδο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ !

Και αν κάποιος ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ πάει και δώσει ;

ΑΠΛΟ ! ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ! 
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !!! ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ !!!

Δεν υπάρχει περίπτωση να το παίξει "έξυπνος" και να δώσει 5% και να του την "περάσουν" γιατί θα γίνει της "πόπης" και θα μας δείξουν και οι τηλεοράσεις (εκτός από το κολόκουρο). Επίσης, δεν υπάρχει περίπτωση να πάει μόνος του και να δώσει 50% και να εκτελέσει έργο (άσε που δεν θα υπογράψει σύμβαση γιατί δεν γίνεται με μία προσφορά), αλλά έστω ότι το κάνει. Θα τον "ξεσκίσουμε" όλοι μαζί. Δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσουμε να πάρει ούτε συμπληρωματική, ούτε αναθέσεις, ούτε μπαλαμούτια στις επιμετρήσεις, ούτε τίποτα. Για να δούμε αν θα τολμήσει να πάει να πάρει έργο γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι υπάρχει ο "Μεγάλος Αδερφός" που τον παρακολουθεί.

Είδατε φίλοι μας πόσο απλά είναι τα πράγματα ; Μόνο θέληση και λίγη οργάνωση χρειάζεται και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Να δείτε όμως που το σχέδιο του νόμου θα περάσει ως έχει. Αυτό θα αποτελέσει και την ταφόπλακα στο μνήμα των μικρομεσαίων (και αρκετών μεγάλων) εργοληπτικών επιχειρήσεων. Και αν περάσει θα φταίνε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ οι εργοληπτικές οργανώσεις, που ακόμα προσπαθούμε "καλοπροαίρετα" να καταλάβουμε ποιου συμφέροντα εξυπηρετούν. Tα δικά μας, τα δικά τους ή της εκάστοτε κυβέρνησης ;
 
Για πείτε μας λίγο εσείς της ΠΕΔΜΕΔΕ που δήθεν "διαμαρτύρεστε" !!!

Πότε καλέσατε για πειθαρχικό έλεγχο μέλη σας που έδωσαν εξωφρενικές εκπτώσεις ;
Πότε διαγράψατε μέλη σας για πειθαρχικά παραπτώματα ;
Πότε διαμαρτυρηθήκατε για τους δεκάδες "ΠΡΟΧΕΙΡΟΥΣ" διαγωνισμούς που λαμβάνουν χώρα ακόμα και τις τελευταίες μέρες του χρόνου και που δεν δημοσιεύονται όπως πρέπει ;
Πότε εγκαλέσατε κάποιους για τις δεκάδες αναθέσεις ;
Πότε κάνατε μια απλή δημοσκόπηση (σαν αυτή που έχουμε βάλει εμείς) και να ρωτάτε τι πραγματικά θέλει ο εργοληπτικός κόσμος ;
Πότε προκηρύξατε ΑΠΕΡΓΙΑ (για όλα όσα μας έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια) ;

Την τελευταία φορά που μπορούμε να θυμηθούμε απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου (μιλάμε για εποχή μαθηματικού τύπου) τα μισά μέλη σας έδιναν προσφορές !!! Δημοσιοποιήθηκαν δήθεν κάποια ονόματα αυτών που έδωσαν και πήραν έργα και τι έγινε ; Κανείς δεν τους θυμάται !!! Ούτε η ίδια η Ιστορία.

Αν περάσει το σχέδιο νόμου όπως είναι ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ (όχι πως είχατε μέχρι σήμερα).

Πρέπει να είμαστε ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ κλάδος που δεν διαμαρτύρεται, δεν δημοσιοποιεί και δεν πιέζει για να κατακτήσει τα αυτονόητα.

Πρέπει να είμαστε ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ κλάδος που δεν έχει "κακούς" συναδέλφους. Ακούμε όλες τις άλλες επιστημονικές συνδικαλιστικές ενώσεις και οργανώσεις, π.χ. των γιατρών, δικηγόρων, φαρμακοποιών, καθηγητών, δικαστικών, δημοσιογράφων, κλπ, που όλοι παραδέχονται πως υπάρχουν ανάμεσά τους και "κακοί συνάδελφοι", οι οποίοι θα ελεχθούν πειθαρχικά από τα αρμόδια όργανα και θα τους επιβληθούν ΠΟΙΝΕΣ. Δηλαδή θα ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ !!!

Ε λοιπόν, εμείς είμαστε Άγιοι.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΟΙ. Δεν έχουμε ανάμεσά μας "κακούς" συναδέλφους.
Καταλάβατε ;
Και οι περισσότερο "καλοί" απ' όλους μας, αυτοί που μπορούμε χωρίς υπερβολή να τους ονομάσουμε "ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ" επαγγελματικής συμπεριφοράς και ήθους, είναι φυσικά οι εκπρόσωποι μας και συνδικαλιστές.

Καλά Χριστούγεννα και καλά κουράγια. Υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας για να μπορείτε να αντέξετε αυτά που έρχονται.

Θα τα ξαναπούμε πολύ σύντομα με τη συνέχεια του άρθρου (ναι... δεν τελειώσαμε) την ερχόμενη εβδομάδα. Να ανταλλάξουμε και ευχές για το νέο χρόνο.

Ως τότε επικοινωνείτε ελεύθερα : k o l o k o u r o @ g m a i l . c o m

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι...

Με τον τίτλο : "ΙΔΟΥ Η ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ" και πριν 13 ολόκληρα χρόνια είχε δημοσιεύσει άρθρο η εφημερίδα "Το Βήμα". Μάλιστα υπάρχουν και απομαγνητοφωνημένοι διάλογοι με τα ονόματα των συνομιλούντων. Γνωστά και μη εξαιρετέα ονόματα, κυρίως στους κατασκευαστές και λιγότερο στους αεριτζήδες. Μιλάμε για όλη την περιοχή που εκτείνεται από Γραμματικό, Νέα Μάκρη, Ωρωπό, κλπ... κλπ...

Ψάχνοντας στα αρχεία του "Βήματος" για άλλο θέμα, πέσαμε τυχαία πάνω στο άρθρο και είπαμε να σας το δώσουμε. Είμαστε βέβαιοι πως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, ή γνωρίζατε ή είχατε συνεργαστεί με κάποιο από τα πρόσωπα που αναφέρονται... Εμείς είχαμε συνεργαστεί, μόνο που τότε δεν υπήρχαν blogs... Αλλιώς θα τα είχαμε βγάλει πρώτα εμείς !!!

Το θέμα σε όλα αυτά που αναφέρονται στο άρθρο ξέρετε ποιο είναι ;
ΠΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ.
Δυστυχώς ερχόμαστε να κάνουμε τη δυσάρεστη διαπίστωση πως
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ! 
(κάτι που το έχουμε πει όλοι μας τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας).

Πολλά από τα πρόσωπα που αναφέρονται (με ονοματεπώνυμα) συνεχίζουν να ασκούν ακόμα και σήμερα καθήκοντα, ενώ από αυτά που γνωρίζουμε, κάποια δεν τιμωρήθηκαν καν. Την έβγαλαν καθαρή. Χρειάζεται να πούμε εμείς τα ονόματα ;;; Οι διάλογοι λένε τα ονόματα από μόνοι τους.

Είναι τυχαίο που υπάλληλοι παρκάρουν έξω από κοινοτικά καταστήματα και δημαρχεία υπερπολυτελή αυτοκίνητα (π.χ. BMW για όσους μας κατάλαβαν...) κι εμείς οι "πλούσιοι" εργολάβοι κυκλοφορούμε με το ρημάδι 15ετίας ;

Έτσι λοιπόν για να βλέπουν και οι νέοι συνάδελφοι πως τα ίδια γίνονταν και στο παρελθόν και να μην απογοητεύονται με τη σημερινή κατάσταση. Χάλια τότε, χειρότερα χάλια σήμερα. Και να βλέπουν και οι παλαιότεροι που οδήγησαν - με την ανοχή και συν-ενοχή τους - το σύστημα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LINK : Ιδού η μαφία της Ανατολικής Αττικής

Εναλλακτικά δείτε και αυτό με ίδιο περιεχόμενο : Η διαφθορά στους Δήμους

Δεν έχουμε ξεχάσει αυτά που σας έχουμε υποσχεθεί. Θα σας τα παρουσιάσουμε όλα !!!
Απλά και λόγω εορτών και λοιπών υποχρεώσεων είμαστε λίγο πιο χαλαροί.

Αν έχετε κι εσείς παρόμοιο υλικό ή θέλετε να στείλετε κάτι σχετικό με τον κλάδο μας για δημοσίευση, είσαστε ευπρόσδεκτοι, ακόμα και ανώνυμα.

k o l o k o u r o @ g m a i l . c o m 

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Δείτε τον Υπουργό μας και ακούστε τι λέει για τα δημόσια έργα και τις εκπτώσεις

Το κολόκουρο είχε γράψει άρθρο για τη συγκεκριμένη ομιλία του Υπουργού μας την ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ που αυτή έλαβε χώρα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το είχαμε ονομάσει ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ. Αν ψάξετε στο αρχείο θα το δείτε.

Ψάξαμε λίγο και βρήκαμε τα συγκεκριμένα αποσπάσματα για να μπορείτε να τα δείτε κι εσείς.
Οδηγίες παρακολούθησης :
  
Βάλτε ένα ουισκάκι, ξηρούς καρπούς, ανάψτε ένα πούρο, χαμηλώστε το φωτισμό και μετά......... απλά σκεφτείτε ............ υπάρχει παρόν ή μέλλον ?

ΟΧΙ !!! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ !!!
ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΑ "ΣΤΟΙΧΕΙΑ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ !!!
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ" ΜΑΣ !!!

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!!
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ !!!
ΕΜΕΙΣ ???





Για τους "Συνδικαλιστές" μας και για το πόσο μας στηρίζουν, θα έχουμε άρθρο την ερχόμενη εβδομάδα (όχι μόνο των εργοληπτικών οργανώσεων αλλά και του Τ.Ε.Ε.). Έχουμε ράμματα για τη γούνα τους. Ήρθε στο κολόκουρο επώνυμη καταγγελία Συναδέλφου. Θα σας την παρουσιάσουμε τις ερχόμενες ημέρες.

Στείλτε τις καταγγελίες σας, το υλικό που έχετε συγκεντρώσει και κάθε τι σχετικό με τον κλάδο μας στο : k o l o k o u r o @ g m a i l . c o m

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή διασκέδαση με τα παραπάνω Videos.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
: Ανησυχείτε που δεν βλέπετε videos από δημοπρασίες ;;; Κακώς... έχουμε κι άλλο υλικό. Και πολύ ζουμερό... Απλά είναι μέρες γιορτών και είπαμε να αφήσουμε κάποιους να κάνουν Χριστούγεννα. Με το νέο έτος...

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Εθνική πρωτοβουλία κατά της ετεροδοσοληψίας !!! Μύθος ή Πραγματικότητα ;;;

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΟ ΒΗΜΑ"

Πρόταση για την ανάληψη εθνικής πρωτοβουλίας κατά της ετεροδοσοληψίας απηύθυνε στις 10 Μαϊου 2010, προς τη Συντονιστική Επιτροπή των Εργοληπτικών Οργανώσεων ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Θ. Π. Τάσιος, διά μέσου του προεδρεύοντος αυτής και προέδρου της ΠΕΣΕΔΕ Κ.Σαββίδη. Η πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή του διεθνώς γνωστού καθηγητή έχει ως εξής :
 

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Παίρνω το θάρρος να απευθυνθώ δι’ υμών προς το σύνολον των Εργοληπτικών Οργανώσεων της Χώρας, προκειμένου να αναλάβουν μιαν (εθνικής κατά τη γνώμη μου σημασίας) πρωτοβουλίαν, ενάντια στην πολλαπλή γάγγραινα της Ετεροδοσοληψίας (δωροδοκίας, μπαχτσίσι κλπ).


...................................................................................
...................................................................................
...................................................................................


Το πλήρες κείμενο βρίσκεται στη σελίδα 19 του τεύχους 71 του "Εργοληπτικού Βήματος".


Τη μελέτη του Καθηγητή Τάσιου μπορείτε να βρείτε και να διαβάσετε στη βιβλιοθήκη του ΤΕΕ εδώ.
Σημειωτέων, η μελέτη αυτή έχει γίνει το 2005 !!!
Μπαίνουμε 2011 και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ακόμα συζητάμε (υποτίθεται).

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΓΟΤΑΝ ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΕΡΟΔΟΣΟΛΗΨΙΑ.
Και κυρίως τι έλεγαν εργολήπτες και εργοληπτικές οργανώσεις.

ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΕΡΟΔΟΣΟΛΗΨΙΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΑΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ. ΜΗΠΩΣ ΕΜΑΘΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ??

Τι έχουμε εδώ ; Έχουμε τον πνευματικό και επιστημονικό κόσμο της χώρας να απευθύνει πρόσκληση (έκκληση θα λέγαμε εμείς)  στις εργοληπτικές οργανώσεις να ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ. Ναι φίλοι μας... ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ... έτσι αποκαλεί ο επιστημονικός και πνευματικός κόσμος της πατρίδας μας την κατάσταση την οποία εμείς βιώνουμε σήμερα στο κύκλωμα παραγωγής δημοσίων έργων (και το είπε πριν 5 χρόνια....).

Όπως έχουμε προαναφέρει, θα ασχοληθούμε και θα παρουσιάσουμε αναλυτικά στοιχεία για τις εργοληπτικές οργανώσεις και τον ρόλο τους στα εργοληπτικά δρώμενα τα τελευταία 20-25 χρόνια.

Και για να δώσουμε και απάντηση στο ερώτημα του τίτλου του άρθρου μας (όσοι έχουν δει Myth Busters καταλαβαίνουν απόλυτα τι εννοούμε) :


Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη και τη συμπαράσταση. Επικοινωνήστε ελεύθερα και στείλτε το άρθρο σας, τις σκέψεις σας τις ανησυχίες σας στο :

k o l o k o u r o @ g m a i l . c o m 
 

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Τι γίνεται επιτέλους με το ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ;

Γνωρίζαμε και έχουμε στη λιστα μας το Δήμο Νίκαιας ως έναν από τους χειρότερους στο θέμα των πληρωμών των έργων. Γι' αυτό όποιος πάει και ζητήσει δουλειά στο Δήμο Νίκαιας θα του τη δώσουν αμέσως (χαχαχαχα), ενώ όποιος πάει και χτυπήσει δουλειά εκεί θα πρέπει να εξεταστεί από ψυχίατρο.
Λάβαμε όμως στο mail μας την παρακάτω φωτογραφία που δείχνει κάτι άλλο, κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Δείτε την και αν έχετε περισσότερες πληροφορίες και θέλετε μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα και ανώνυμα.



Γνωρίζουμε επίσης πως υπάρχουν και κατα-δικαστικές αποφάσεις κατά του συγκεκριμένου Δήμου σε θέματα οφειλών προς Συναδέλφους και πως αρκετοί ακόμα έχουν στραφεί εναντίον του. Όμως εδώ υπάρχει μια Δημόσια τοποθέτηση που αναιρεί τα προηγούμενα. Και για να μην παρεξηγηθούμε (προς Θεού), δεν λέμε γιατί πληρώθηκε ο Συνάδελφος ή οι Συνάδελφοι (αν πληρώθηκαν), αλλά μήπως υπάρχουν κι εκεί κρούσματα διαφθοράς μεταξύ των διοικούντων και των εργολάβων (π.χ. απευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένους, κλπ...). Εμείς θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε με κάποιον από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας και αν μάθουμε περισσότερα θα τα δείτε κι εσείς εδώ. 

Στείλτε ότι ανάλογο υλικό έχετε στο : k o l o k o u r o @ g m a i l . c o m

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Οι απειλές ενός αρχιερέα των Αεριτζήδων

Μέχρι σήμερα το κολόκουρο έχει λάβει πάρα πολλά μηνύματα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αναφέρεται με θετικά σχόλια στη λειτουργία του blog. Υπάρχουν όμως και κάποιες αντίθετες απόψεις σε ότι αφορά στα πρόσωπα που φαίνονται στα videos και τα οποία πραγματικά δεν έχουν καμία σχέση με τους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ και ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ, ούτε φυσικά με τους ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΕΣ (εκπτώσεων και κολόκουρου).

Το κολόκουρο ζητά συγνώμη - από αυτούς και μόνο -  και θα επανορθώσει άμεσα. Όπως ήδη θα παρατηρήσατε τα videos δεν είναι πλέον δημόσια ορατά, παρά μόνο οι συνδρομητές του κολόκουρου θα μπορούν να τα δουν (σε λίγες μέρες). Αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο της επεξεργασίας όπου θα αποκρύπτουμε με τεχνικά μέσα πρόσωπα συναδέλφων και θα φαίνονται μόνο αυτά (τα πρόσωπα) που πρέπει να φανούν.

Επανερχόμαστε, λοιπόν, στον τίτλο της παρούσας δημοσίευσης και σας παραθέτουμε την παρακάτω φωτογραφία. Δείτε την προσεκτικά.


Τη φωτογραφία αυτή μας την έστειλε ως απειλή ο "συνάδελφος" ..........@msn.com προφανώς για να σταματήσουμε τις αποκαλύψεις και να μας φοβίσει... χεστήκαμε τώρα !!!
"Συνάδελφε"... το μόνο που έχουμε να σου πούμε είναι ότι λυπούμαστε για λογαριασμό σου.  

Θέλουμε επίσης να σου υπενθυμίσουμε ότι οι απειλές (και περισσότερο αυτές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας) τιμωρούνται αυστηρότατα και είναι σοβαρά ποινικά αδικήματα (κάτι που πρέπει λογικά να το ξέρεις εκτός αν είσαι πραγματικά βλάκας).

Δεν θα πούμε περισσότερα γιατί εντοπίσαμε εύκολα ποιος είσαι (ναι... υπάρχει τρόπος να σε εντοπίσει κάποιος που ξέρει, γιατί αφήνεις ηλεκτρονικά ίχνη κι εμείς δεν είμαστε χαϊβάνια). Το μόνο που μας κρατάει από το να παραδώσουμε τα στοιχεία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να σε μηνύσουμε, είναι ότι θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου για ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ και δυστυχώς θα πάρει η μπάλα και κάποιους που δεν φταίνε. Σε αφήνουμε λοιπόν στη μιζέρια σου και στη βλακεία σου να απειλείς όσο θες. Γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο πως δεν φοβόμαστε γιατί απλούστατα δεν έχουμε κάνει κάτι για να φοβηθούμε. Άντε καληνύχτα λοιπόν και να ξέρεις πως τώρα που μπήκες στο στόχαστρο του κολόκουρου δεν θα τη βγάλεις καθαρή. Γιατί είσαι ένας ψευτόμαγκας αεριτζής, κάνεις κακό στο κλάδο και για να γελάσουμε και λίγο σε σχέση με τη φωτογραφία που μας έστειλες : "ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ"

Για το φίλο που σχολιάζει στο YouTube του ανταποδίδουμε τα φιλάκια ********** και τον ενημερώνουμε ότι αντέχουμε στο ξύλο (δεν πιστεύουμε να χτυπάς και το αδύνατο φύλο). Και γι' αυτόν ισχύουν τα παραπάνω αλλά με τη διαφορά ότι όντως στο συγκεκριμένο video εμφανίζονται και πρόσωπα που δεν θα έπρεπε (γιατί δεν έχουν σχέση με αυτά που θέλουμε να καταδείξουμε). Και επειδή θεωρούμε (ομόφωνα στο κολόκουρο) ότι είσαι ένα από αυτά σε συγχωρούμε. Σε επόμενο video δεν θα σε συμπεριλάβουμε. ΟΚ ??

Τώρα για τον τρίτο που μας έστειλε mail από τον λογαριασμό του ΤΕΕ και μας απειλεί ότι θα μας βρει και θα μας δώσει τα α......α μας να τα φάμε τι να πούμε ??? Αυτός απαλλάσσεται λόγω βλακείας !!! Εξάλλου με 10 α........α μπορεί να βαρυστομαχιάσουμε.

Θα επανέλθουμε πολύ σύντομα με κάτι ωραίες αποκαλύψεις για τους "εκπροσώπους" σας στις εργοληπτικές οργανώσεις. Κοίτα να δεις που "τυχαία" βρήκαμε κάτι λίστες που συμπεριλαμβάνουν ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ εκπρόσωπο εργοληπτικής οργάνωσης... Αυτό θα πει να παλεύεις (δήθεν) για τους άλλους και να παίρνεις τα έργα για πάρτη σου !!! Τώρα που λήγει ο χρόνος μην ξεχάσετε να πάτε όλοι να πληρώσετε !!! ααααα θα σας μαλώσουμε αν δεν πληρώσετε αμέσως... πως θα κάνουμε συνδικαλιστικό αγώνα ??? Δεν βλέπετε τι μάχες δίνουμε καθημερινά ??? (να αρπάξουμε κανά έργο σε καλή υπηρεσία για πάρτη μας - και μεγαλούτσικο - κι εσείς να τρώγεστε μεταξύ σας ???)  

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ο Δήμαρχος που θα σταματήσει τις στημένες δημοπρασίες

Ευχαριστούμε το Συνάδελφο που μας έστειλε πληροφορίες για το Δήμαρχο που θα σταματήσει το στήσιμο των δημοπρασιών. Πραγματικά πολύ γέλιο. Βέβαια το πιο αστείο είναι ότι έτσι όπως τα κατάφεραν κάποιοι από εμάς (και γι' αυτό λέμε ότι βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας) ο Δήμαρχος "ξύπνησε" και λέει πως δεν θα εγκρίνει έργα με μικρό ποσοστό έκπτωσης !!! Θα τα επαναδημοπρατεί !!! Δηλαδή το 12% του Σουφλιά πάει περίπατο. Αυτά κατάφερε ο κλάδος μας την τελευταία πενταετία. Καταλάβατε κύριοι ???

Θαυμάστε το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης στο link εδώ : Όλα τα έργα θα δημοπρατούνται με απόλυτη διαφάνεια, νομιμότητα και σχολαστική τήρηση της σχετικής νομοθεσίας. Δέσμευση : Συμπαιγνίες - στημένες δημοπρασίες ΤΕΛΟΣ, όταν η έκπτωση στο κόστος των έργων είναι μικρή θα επαναδημοπρατούνται. Μικρά, επείγοντα έργα θα ανατίθενται με πρόχειρο διαγωνισμό, υμέτεροι μόνιμοι τοπικοί εργολάβοι ΤΕΛΟΣ.

Πηγαίνετε στην παράγραφο 8 χαμηλά εκεί που λέει Διαχείρηση Οικονομικών. Θα το δείτε.

Ευχαριστούμε επίσης που ψηφίζετε. Για εμάς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι αδιάφορο, εξάλλου δεν έχουμε κοινούς στόχους και οράματα για τον κλάδο μας ούτε με τους επαγγελματίες αεριτζήδες, ούτε φυσικά με τους κανονιέρηδες κάθε είδους (και εκπτώσεων και κολόκουρου).

Η ταπεινή μας άποψη είναι πως το σύστημα λειτουργούσε καλύτερα (όχι τέλεια) με τον μαθηματικό τύπο, με την έννοια της προστασίας τόσο του Αναδόχου όσο και του φορέα κατασκευής στο ποσοστό της έκπτωσης. Επίσης υπήρχε και το στοιχείο της τυχαιότητας, ενώ ουδείς μπορούσε να κατηγορήσει κάποιους για στημένη δημοπρασία (δίδονταν εκπτώσεις π.χ. 3, 5, 6, 10, 11, 14, 20 και 25% και το έπαιρνε π.χ. το 14 %).

Το πιο σημαντικό όμως ήταν πως έβγαινε το μεροκάματο και οι "ειδικοί" καταλαβαίνουν πολύ καλά τι λέμε και εννοούμε. Βγάζανε όλοι ένα σίγουρο μεροκαματάκι και αν έκοβες και απόδειξη παροχής υπηρεσιών ή έδινες το έργο υπεργολαβία (στον πραγματικό κατασκευαστή) ήσουνα και 100% νόμιμος. Τώρα έτσι όπως τα κάνατε μερικοί (αρκετοί) από εσάς, λουστήτε τα !!! Δουλειές δεν υπάρχουν, λεφτά δεν υπάρχουν κι εσείς προσπαθείτε (μερικές φορές με επιτυχία, άλλες ανεπιτυχώς) να στήσετε μια δουλίτσα για να "βγάλετε" κανά χαρτζηλίκι το οποίο όμως δεν θα πάρετε ποτέ, ειδικά τις εποχές αυτές. Λες και δεν το ξέρετε.

ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ. ΤΟ ΚΟΛΟΚΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΕΜΕ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ "ΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ" ή πιο ευγενικά σε αυτούς που δεν έχουν δυνατότητα να κατασκευάσουν έργο.

Και αν αναρωτηθεί κάποιος : "Και τι να κάνουμε ?"
Η απάντησή μας είναι : "Αυτή τη στιγμή τίποτα.Θα αγωνιστούμε μην κάνοντας τίποτα. Εξάλλου δεν έχουμε κι άλλη επιλογή αυτή την ώρα."

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. 

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ.
    ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΩΝ Δ.Ε. ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΟΜΗΡΟΥΣ.
      ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ.

        Μαζευτείτε όλοι έξω από τους φορείς, τις υπηρεσίες και τους Δήμους όχι για να γίνεστε ρεζίλι στα μάτια των περαστικών και σε κοινή θέα να μοιράζετε ή να διεκδικείτε "αέρα", αλλά για να επιδόσετε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας και αποστροφής π.χ. στον ΞΕΦΤΙΛΑ Δήμαρχο που δεν πληρώνει.

        Αν καταφέρετε να το κάνετε αυτό για 3-4 μήνες θα δείτε πως θα αλλάξουν τα πράγματα. Και μετά λέτε ότι είστε και μηχανικοί και μορφωμένοι. ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΤΕ αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ !!! Ακόμα δεν το πήρατε χαμπάρι ???

        ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1 : ΤΟ ΚΟΛΟΚΟΥΡΟ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ !!!
        ΓΚΕ ΓΚΕ ??? ΑΝΤΕ ΜΗ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΠΟΡΝΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΛΙΣΤΩΝ !!! ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !!! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ !!!

        ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2 : Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όλους τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ Συναδέλφους που επικοινωνούν μαζί μας. Πραγματικά δεν περιμέναμε τέτοια ανταπόκριση ειδικά τον τελευταίο μήνα. Συγνώμη που δεν απαντούμε αλλά δεν είναι δυνατό αυτό. Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ. ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ. Στο τέλος κάθε άρθρου υπάρχει σύνδεσμος με τον αριθμό των σχολίων. Κάντε κλικ εκεί και γράψτε ότι θέλετε ελεύθερα.

        ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 3 : Αν τελικά είναι να φτιάξετε καμιά δουλειά κάντε το τουλάχιστον σωστά και μην ξεφτιλίζετε την ιδιότητα του Μηχανικού Ε.Δ.Ε. Πηγαίνετε σε κανά καφενείο να μη σας βλέπει όλος ο κόσμος. Και ο Ανάδοχος να κερνάει μετά και κανά καφέ, έτσι ?? Άντε... κάθε πέρυσι και καλύτερα λέει καμιά φορά ο λαός μας και στην προκειμένη ταιριάζει γάντι...
         

        Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

        Στημένους διαγωνισμούς καταγγέλλουν οι εργολάβοι!

        Ευχαριστούμε τον φίλο και συνάδελφο που μας έστειλε το παρακάτω Link. Είναι σίγουρο πλέον πως δεν είμαστε μόνοι. Βοηθήστε κι εσείς στέλνοντας το υλικό σας στο "κολόκουρο". Είναι ο μοναδικός τρόπος να αλλάξουμε το σύστημα. Το μόνο που φοβούνται κάποιοι είναι η δημοσιότητα και μην χάσουν την καρεκλίτσα τους, τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας.

        ΦΟΒΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ !!!
        ΔΕΙΞΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΣΟ ΣΚΑΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!!
        ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ !!!
        ΓΙΑΤΙ ??? ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ???
        ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΥΦΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ.
        Ο ΡΕΠΠΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ???
        ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ??? 'Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ??
        ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ !!! 

        ΔΗΜΟΣ ΓΕΡΑΚΑ "ΧΑΛΑΣΜΕΝΗ" ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ 30/11/2010

        Γεια σας αγαπητοί φίλοι του Κολόκουρου. Επανερχόμαστε με νέα videos, από το Δήμο Γέρακα αυτή τη φορά. Έγιναν κάποιες προσπάθειες να "φτιαχτεί" η δουλειά, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό επειδή υπάρχει συγκεκριμένος εργολάβος ο οποίος έχει την επαγγελματική του έδρα στο Δήμο και θεωρεί ότι πρέπει να κατασκευάζει όλα τα έργα αυτός. Ο κύριος αυτός φαίνεται ολοκάθαρα στο video μας και ακούγεται επίσης να "προσφέρει" 10% του προϋπολογισμού του έργου σε μετρητά για να του αφήσουνε το έργο. Ακούγεται και κάποιος άλλος ο οποίος προσφέρει 15% και η πιο λογική και ψύχραιμη κυρία να διαμαρτύρεται ζητώντας να τηρηθούν οι γνωστές διαδικασίες, δηλαδή κλήρωση και 3% που είναι το συνηθισμένο. Τελικά η έκπτωση ξεπέρασε το 50%, το έργο είναι στην πραγματικότητα "μούφα" κατά την ταπεινή μας άποψη και πιστεύουμε πως σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται ο προϋπολογισμός του στις εργασίες που πρόκειται πραγματικά να γίνουν και να πιστοποιηθούν. Μακάρι να βγούμε εμείς λάθος. Για την ιστορία, τίτλος του έργου είναι "ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Ο.Τ. 706 ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΕΝΤΡΟ". Εμείς δεν πρόκειται να το ψάξουμε παραπάνω. Όποιος θέλει ας πάει στο συγκεκριμένο Ο.Τ. ας βγάλει μερικές φωτογραφίες, ας ψάξει να βρει τη μελέτη του έργου και αργότερα τις επιμετρήσεις του και να κάνει σύγκριση.

        Ας περάσουμε στο "ψητό", δηλαδή στα καυτά videos. Τι Τζούλια Αλεξανδράτου και βλακείες... Εδώ γίνεται το άγριο sex !!!

        #1 Video - Δεν κρατάμε πλέον ούτε τα προσχήματα. Όλα γίνονται μές στη μέση του δρόμου, σε κοινή θέα ακριβώς μπροστά από το Δημαρχείο.


        #2 Video - Δύο εκφράσεις ακούγονται στο video αυτό που είναι χαρακτηριστικές της εποχής μας και του τι περνάει ο κλάδος. Δυναμώστε την ένταση και ακούστε προσεκτικά. "ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΙ" και "ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ".


        #3 Video - Ακούστε προσεκτικά τι λέγεται στο video. Ενδεικτικό του τι συμβαίνει στο σύνολο των δημοπρασιών που γίνονται σήμερα. Η κατάντια μας !!!


        #4 Video - Η δουλειά έχει πλέον χαλάσει. Δείτε στο video να ανεβαίνει στο διάδρομο αυτός που τη χάλασε. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΕ ΥΠΟΥΡΓΕ !!! Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ !!!


        #5 Video - Και μια εικόνα του εωτερικού χώρου του Δημαρχείου Γέρακα για όσους δεν ξέρουν πως είναι. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ ΚΕ ΑΝΑΔΟΧΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΕΡΔΗ !!! ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ !!!



        ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΟΛΟΚΟΥΡΟ : k o l o k o u r o @ g m a i l . c o m