Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Η Π.Ε.Δ.Μ.Ε.Δ.Ε. αλλά και οι "άλλοι"

Διαβάζουμε με μεγάλη προσοχή τις έντυπες εκδόσεις όλων των εργοληπτικών οργανώσεων, όπως φυσικά και με την ίδια προσοχή παρακολουθούμε τις ιστοσελίδες τους.

Δεν θέλουμε να γίνουμε κακοί (όμως όταν θίγεται η νοημοσύνη μας γινόμαστε θηρία) αλλά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την Π.Ε.Δ.Μ.Ε.Δ.Ε. και τον τρόπο με τον οποίο εκείνη θεωρεί ότι εκπροσωπεί τους εργολήπτες δημοσίων έργων.

Διαβάζουμε τα τελευταία τεύχη της "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ" και βλέπουμε πως η ΠΕΔΜΕΔΕ διαμαρτύρεται (και μάλιστα έντονα) για τις πρόσθετες εγγυήσεις. Όπως διαμαρτύρεται και για τις υπερβολικά υψηλές εκπτώσεις. Διαβάζουμε επίσης (σύμφωνα με την "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ") πως υπάρχει διαφορά αντιλήψεων μέσα στον εργοληπτικό κόσμο και πως υπάρχει "αδελφή" Οργάνωση, της οποίας οι αντιλήψεις έχουν τα χαρακτηριστικά της διγλωσσίας, με αποτέλεσμα τη διατήρηση των πρόσθετων εγγυήσεων (ναι... αυτό έφταιγε και διατηρούνται οι πρόσθετες εγγυήσεις...).

Ωραία μέχρι εδώ... Καλές οι ΒΛΑΚΕΙΕΣ (για να μη χρησιμοποιήσουμε άλλη λέξη) αλλά είναι ώρα να μιλήσουμε λογικά και σοβαρά.

Αν ήταν στο χέρι μας να επιβάλλουμε ακόμα υψηλότερες πρόσθετες εγγυήσεις θα το κάναμε. Και ξέρετε γιατί ;

Για να καταστραφούν όσο το δυνατό πιο γρήγορα αυτοί που δίνουν τις εκπτώσεις (οι κανονιέρηδες των εκπτώσεων που λέμε) και να εξαφανιστούν από το χώρο. Και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι συνδικαλιστές (θα σας δώσουμε ονόματα). Αυξήθηκε, λέει, η εξάρτηση των εργοληπτών από τις τράπεζες.

Ε και ;

Αν δεν θες μη δίνεις μεγάλη έκπτωση! Δεν σε αναγκάζει κανείς! Τι πάτε κάποιοι σαν τα πρόβατα μόλις "χαλάσει" τη δουλειά κάποιος ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ και δίνετε ; Είσαστε έξυπνοι εσείς, τόσο έξυπνοι που πάτε να συναγωνιστείτε τον ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ και να πάρετε έργο με 50% και άνω. Μπράβο σας !!! Τόσο και ακόμα περισσότερο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ είσαστε κι εσείς.

Δεν καταλαβαίνετε τι ζημιά έχετε κάνει στον κλάδο ;

Και αν αναρωτηθεί κανείς τι να κάνουμε, τον παραπέμπουμε σε παλαιότερη δημοσίευσή μας. Αυτή τη στιγμή και αυτή την περίοδο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ !

Και αν κάποιος ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ πάει και δώσει ;

ΑΠΛΟ ! ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ! 
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !!! ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ !!!

Δεν υπάρχει περίπτωση να το παίξει "έξυπνος" και να δώσει 5% και να του την "περάσουν" γιατί θα γίνει της "πόπης" και θα μας δείξουν και οι τηλεοράσεις (εκτός από το κολόκουρο). Επίσης, δεν υπάρχει περίπτωση να πάει μόνος του και να δώσει 50% και να εκτελέσει έργο (άσε που δεν θα υπογράψει σύμβαση γιατί δεν γίνεται με μία προσφορά), αλλά έστω ότι το κάνει. Θα τον "ξεσκίσουμε" όλοι μαζί. Δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσουμε να πάρει ούτε συμπληρωματική, ούτε αναθέσεις, ούτε μπαλαμούτια στις επιμετρήσεις, ούτε τίποτα. Για να δούμε αν θα τολμήσει να πάει να πάρει έργο γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι υπάρχει ο "Μεγάλος Αδερφός" που τον παρακολουθεί.

Είδατε φίλοι μας πόσο απλά είναι τα πράγματα ; Μόνο θέληση και λίγη οργάνωση χρειάζεται και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Να δείτε όμως που το σχέδιο του νόμου θα περάσει ως έχει. Αυτό θα αποτελέσει και την ταφόπλακα στο μνήμα των μικρομεσαίων (και αρκετών μεγάλων) εργοληπτικών επιχειρήσεων. Και αν περάσει θα φταίνε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ οι εργοληπτικές οργανώσεις, που ακόμα προσπαθούμε "καλοπροαίρετα" να καταλάβουμε ποιου συμφέροντα εξυπηρετούν. Tα δικά μας, τα δικά τους ή της εκάστοτε κυβέρνησης ;
 
Για πείτε μας λίγο εσείς της ΠΕΔΜΕΔΕ που δήθεν "διαμαρτύρεστε" !!!

Πότε καλέσατε για πειθαρχικό έλεγχο μέλη σας που έδωσαν εξωφρενικές εκπτώσεις ;
Πότε διαγράψατε μέλη σας για πειθαρχικά παραπτώματα ;
Πότε διαμαρτυρηθήκατε για τους δεκάδες "ΠΡΟΧΕΙΡΟΥΣ" διαγωνισμούς που λαμβάνουν χώρα ακόμα και τις τελευταίες μέρες του χρόνου και που δεν δημοσιεύονται όπως πρέπει ;
Πότε εγκαλέσατε κάποιους για τις δεκάδες αναθέσεις ;
Πότε κάνατε μια απλή δημοσκόπηση (σαν αυτή που έχουμε βάλει εμείς) και να ρωτάτε τι πραγματικά θέλει ο εργοληπτικός κόσμος ;
Πότε προκηρύξατε ΑΠΕΡΓΙΑ (για όλα όσα μας έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια) ;

Την τελευταία φορά που μπορούμε να θυμηθούμε απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου (μιλάμε για εποχή μαθηματικού τύπου) τα μισά μέλη σας έδιναν προσφορές !!! Δημοσιοποιήθηκαν δήθεν κάποια ονόματα αυτών που έδωσαν και πήραν έργα και τι έγινε ; Κανείς δεν τους θυμάται !!! Ούτε η ίδια η Ιστορία.

Αν περάσει το σχέδιο νόμου όπως είναι ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ (όχι πως είχατε μέχρι σήμερα).

Πρέπει να είμαστε ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ κλάδος που δεν διαμαρτύρεται, δεν δημοσιοποιεί και δεν πιέζει για να κατακτήσει τα αυτονόητα.

Πρέπει να είμαστε ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ κλάδος που δεν έχει "κακούς" συναδέλφους. Ακούμε όλες τις άλλες επιστημονικές συνδικαλιστικές ενώσεις και οργανώσεις, π.χ. των γιατρών, δικηγόρων, φαρμακοποιών, καθηγητών, δικαστικών, δημοσιογράφων, κλπ, που όλοι παραδέχονται πως υπάρχουν ανάμεσά τους και "κακοί συνάδελφοι", οι οποίοι θα ελεχθούν πειθαρχικά από τα αρμόδια όργανα και θα τους επιβληθούν ΠΟΙΝΕΣ. Δηλαδή θα ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ !!!

Ε λοιπόν, εμείς είμαστε Άγιοι.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΟΙ. Δεν έχουμε ανάμεσά μας "κακούς" συναδέλφους.
Καταλάβατε ;
Και οι περισσότερο "καλοί" απ' όλους μας, αυτοί που μπορούμε χωρίς υπερβολή να τους ονομάσουμε "ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ" επαγγελματικής συμπεριφοράς και ήθους, είναι φυσικά οι εκπρόσωποι μας και συνδικαλιστές.

Καλά Χριστούγεννα και καλά κουράγια. Υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας για να μπορείτε να αντέξετε αυτά που έρχονται.

Θα τα ξαναπούμε πολύ σύντομα με τη συνέχεια του άρθρου (ναι... δεν τελειώσαμε) την ερχόμενη εβδομάδα. Να ανταλλάξουμε και ευχές για το νέο χρόνο.

Ως τότε επικοινωνείτε ελεύθερα : k o l o k o u r o @ g m a i l . c o m

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου