Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ο Δήμαρχος που θα σταματήσει τις στημένες δημοπρασίες

Ευχαριστούμε το Συνάδελφο που μας έστειλε πληροφορίες για το Δήμαρχο που θα σταματήσει το στήσιμο των δημοπρασιών. Πραγματικά πολύ γέλιο. Βέβαια το πιο αστείο είναι ότι έτσι όπως τα κατάφεραν κάποιοι από εμάς (και γι' αυτό λέμε ότι βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας) ο Δήμαρχος "ξύπνησε" και λέει πως δεν θα εγκρίνει έργα με μικρό ποσοστό έκπτωσης !!! Θα τα επαναδημοπρατεί !!! Δηλαδή το 12% του Σουφλιά πάει περίπατο. Αυτά κατάφερε ο κλάδος μας την τελευταία πενταετία. Καταλάβατε κύριοι ???

Θαυμάστε το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης στο link εδώ : Όλα τα έργα θα δημοπρατούνται με απόλυτη διαφάνεια, νομιμότητα και σχολαστική τήρηση της σχετικής νομοθεσίας. Δέσμευση : Συμπαιγνίες - στημένες δημοπρασίες ΤΕΛΟΣ, όταν η έκπτωση στο κόστος των έργων είναι μικρή θα επαναδημοπρατούνται. Μικρά, επείγοντα έργα θα ανατίθενται με πρόχειρο διαγωνισμό, υμέτεροι μόνιμοι τοπικοί εργολάβοι ΤΕΛΟΣ.

Πηγαίνετε στην παράγραφο 8 χαμηλά εκεί που λέει Διαχείρηση Οικονομικών. Θα το δείτε.

Ευχαριστούμε επίσης που ψηφίζετε. Για εμάς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι αδιάφορο, εξάλλου δεν έχουμε κοινούς στόχους και οράματα για τον κλάδο μας ούτε με τους επαγγελματίες αεριτζήδες, ούτε φυσικά με τους κανονιέρηδες κάθε είδους (και εκπτώσεων και κολόκουρου).

Η ταπεινή μας άποψη είναι πως το σύστημα λειτουργούσε καλύτερα (όχι τέλεια) με τον μαθηματικό τύπο, με την έννοια της προστασίας τόσο του Αναδόχου όσο και του φορέα κατασκευής στο ποσοστό της έκπτωσης. Επίσης υπήρχε και το στοιχείο της τυχαιότητας, ενώ ουδείς μπορούσε να κατηγορήσει κάποιους για στημένη δημοπρασία (δίδονταν εκπτώσεις π.χ. 3, 5, 6, 10, 11, 14, 20 και 25% και το έπαιρνε π.χ. το 14 %).

Το πιο σημαντικό όμως ήταν πως έβγαινε το μεροκάματο και οι "ειδικοί" καταλαβαίνουν πολύ καλά τι λέμε και εννοούμε. Βγάζανε όλοι ένα σίγουρο μεροκαματάκι και αν έκοβες και απόδειξη παροχής υπηρεσιών ή έδινες το έργο υπεργολαβία (στον πραγματικό κατασκευαστή) ήσουνα και 100% νόμιμος. Τώρα έτσι όπως τα κάνατε μερικοί (αρκετοί) από εσάς, λουστήτε τα !!! Δουλειές δεν υπάρχουν, λεφτά δεν υπάρχουν κι εσείς προσπαθείτε (μερικές φορές με επιτυχία, άλλες ανεπιτυχώς) να στήσετε μια δουλίτσα για να "βγάλετε" κανά χαρτζηλίκι το οποίο όμως δεν θα πάρετε ποτέ, ειδικά τις εποχές αυτές. Λες και δεν το ξέρετε.

ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ. ΤΟ ΚΟΛΟΚΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΕΜΕ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ "ΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ" ή πιο ευγενικά σε αυτούς που δεν έχουν δυνατότητα να κατασκευάσουν έργο.

Και αν αναρωτηθεί κάποιος : "Και τι να κάνουμε ?"
Η απάντησή μας είναι : "Αυτή τη στιγμή τίποτα.Θα αγωνιστούμε μην κάνοντας τίποτα. Εξάλλου δεν έχουμε κι άλλη επιλογή αυτή την ώρα."

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. 

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ.
    ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΩΝ Δ.Ε. ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΟΜΗΡΟΥΣ.
      ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ.

        Μαζευτείτε όλοι έξω από τους φορείς, τις υπηρεσίες και τους Δήμους όχι για να γίνεστε ρεζίλι στα μάτια των περαστικών και σε κοινή θέα να μοιράζετε ή να διεκδικείτε "αέρα", αλλά για να επιδόσετε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας και αποστροφής π.χ. στον ΞΕΦΤΙΛΑ Δήμαρχο που δεν πληρώνει.

        Αν καταφέρετε να το κάνετε αυτό για 3-4 μήνες θα δείτε πως θα αλλάξουν τα πράγματα. Και μετά λέτε ότι είστε και μηχανικοί και μορφωμένοι. ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΤΕ αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ !!! Ακόμα δεν το πήρατε χαμπάρι ???

        ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1 : ΤΟ ΚΟΛΟΚΟΥΡΟ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ !!!
        ΓΚΕ ΓΚΕ ??? ΑΝΤΕ ΜΗ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΠΟΡΝΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΛΙΣΤΩΝ !!! ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !!! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ !!!

        ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2 : Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όλους τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ Συναδέλφους που επικοινωνούν μαζί μας. Πραγματικά δεν περιμέναμε τέτοια ανταπόκριση ειδικά τον τελευταίο μήνα. Συγνώμη που δεν απαντούμε αλλά δεν είναι δυνατό αυτό. Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ. ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ. Στο τέλος κάθε άρθρου υπάρχει σύνδεσμος με τον αριθμό των σχολίων. Κάντε κλικ εκεί και γράψτε ότι θέλετε ελεύθερα.

        ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 3 : Αν τελικά είναι να φτιάξετε καμιά δουλειά κάντε το τουλάχιστον σωστά και μην ξεφτιλίζετε την ιδιότητα του Μηχανικού Ε.Δ.Ε. Πηγαίνετε σε κανά καφενείο να μη σας βλέπει όλος ο κόσμος. Και ο Ανάδοχος να κερνάει μετά και κανά καφέ, έτσι ?? Άντε... κάθε πέρυσι και καλύτερα λέει καμιά φορά ο λαός μας και στην προκειμένη ταιριάζει γάντι...
         

        Δεν υπάρχουν σχόλια:

        Δημοσίευση σχολίου