Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Εθνική πρωτοβουλία κατά της ετεροδοσοληψίας !!! Μύθος ή Πραγματικότητα ;;;

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΟ ΒΗΜΑ"

Πρόταση για την ανάληψη εθνικής πρωτοβουλίας κατά της ετεροδοσοληψίας απηύθυνε στις 10 Μαϊου 2010, προς τη Συντονιστική Επιτροπή των Εργοληπτικών Οργανώσεων ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Θ. Π. Τάσιος, διά μέσου του προεδρεύοντος αυτής και προέδρου της ΠΕΣΕΔΕ Κ.Σαββίδη. Η πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή του διεθνώς γνωστού καθηγητή έχει ως εξής :
 

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Παίρνω το θάρρος να απευθυνθώ δι’ υμών προς το σύνολον των Εργοληπτικών Οργανώσεων της Χώρας, προκειμένου να αναλάβουν μιαν (εθνικής κατά τη γνώμη μου σημασίας) πρωτοβουλίαν, ενάντια στην πολλαπλή γάγγραινα της Ετεροδοσοληψίας (δωροδοκίας, μπαχτσίσι κλπ).


...................................................................................
...................................................................................
...................................................................................


Το πλήρες κείμενο βρίσκεται στη σελίδα 19 του τεύχους 71 του "Εργοληπτικού Βήματος".


Τη μελέτη του Καθηγητή Τάσιου μπορείτε να βρείτε και να διαβάσετε στη βιβλιοθήκη του ΤΕΕ εδώ.
Σημειωτέων, η μελέτη αυτή έχει γίνει το 2005 !!!
Μπαίνουμε 2011 και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ακόμα συζητάμε (υποτίθεται).

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΓΟΤΑΝ ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΕΡΟΔΟΣΟΛΗΨΙΑ.
Και κυρίως τι έλεγαν εργολήπτες και εργοληπτικές οργανώσεις.

ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΕΡΟΔΟΣΟΛΗΨΙΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΑΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ. ΜΗΠΩΣ ΕΜΑΘΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ??

Τι έχουμε εδώ ; Έχουμε τον πνευματικό και επιστημονικό κόσμο της χώρας να απευθύνει πρόσκληση (έκκληση θα λέγαμε εμείς)  στις εργοληπτικές οργανώσεις να ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ. Ναι φίλοι μας... ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ... έτσι αποκαλεί ο επιστημονικός και πνευματικός κόσμος της πατρίδας μας την κατάσταση την οποία εμείς βιώνουμε σήμερα στο κύκλωμα παραγωγής δημοσίων έργων (και το είπε πριν 5 χρόνια....).

Όπως έχουμε προαναφέρει, θα ασχοληθούμε και θα παρουσιάσουμε αναλυτικά στοιχεία για τις εργοληπτικές οργανώσεις και τον ρόλο τους στα εργοληπτικά δρώμενα τα τελευταία 20-25 χρόνια.

Και για να δώσουμε και απάντηση στο ερώτημα του τίτλου του άρθρου μας (όσοι έχουν δει Myth Busters καταλαβαίνουν απόλυτα τι εννοούμε) :


Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη και τη συμπαράσταση. Επικοινωνήστε ελεύθερα και στείλτε το άρθρο σας, τις σκέψεις σας τις ανησυχίες σας στο :

k o l o k o u r o @ g m a i l . c o m 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου