Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Κάτι ψήνεται...

Αγαπητοί φίλοι, Συνάδελφοι, "συνάδελφοι", αναγνώστες του ΚΟΛΟΚΟΥΡΟΥ σας χαιρετούμε αγωνιστικά !

Έχουν περάσει αρκετές μέρες από την τελευταία δημοσίευση και έχουμε λάβει αρκετά mail με στοιχεία για πολλούς δήμους της χώρας που δείχνουν το χάλι στο οποίο βρισκόμαστε.

Επίσης παρακολουθούμε στενά όλες τις εργοληπτικές οργανώσεις και γνωρίζουμε από έγκυρες και σίγουρες πηγές όχι μόνο ότι έχουν θορυβηθεί από την ύπαρξη blog  - και μάλιστα με την ονομασία ΚΟΛΟΚΟΥΡΟ -  αλλά βλέπουν με θλίψη τα ταμεία τους άδεια, αφού πολλοί Συνάδελφοι δεν έχουν πληρώσει τις συνδρομές τους για το 2011.

Ο τίτλος του άρθρου "Κάτι ψήνεται" έχει σαφώς να κάνει με τη δημιουργία ΝΕΑΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, που στις μέρες μας είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη. Το ΚΟΛΟΚΟΥΡΟ με δική του πρωτοβουλία ανέλαβε να φέρει σε επαφή Συναδέλφους που οραματίζονται διαφορετικά τον κλάδο μας κι έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως κάτι πάει να γίνει !!!

Ναι φίλοι μας... Μετά από πάρα πολλά χρόνια (δεκαετίες ολόκληρες), ξεπετάχτηκαν οι πρώτες σπίθες που θα ανάψουν τη φλόγα της συντονισμένης και μαχητικής δράσης των Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, μακριά από τους άχρηστους (αποδεδειγμένα) συνδικαλιστές εκπροσώπους τους.

Και για να δώσουμε ένα παράδειγμα, σας αναφέρουμε την πρόσφατη (28/02/2011) ανακοίνωση της ΠΕΔΜΕΔΕ στον δικτυακό της τόπο. Με λίγα λόγια ξέρετε τι λέει ?

Απευθύνει αίτημα στον Υπουργό μας (τον οδοντίατρο) να σταματήσει τις δημοπρασίες των έργων μέχρι να ψηφιστεί και να ισχύσει ο νέος νόμος περί δημοσίων έργων, με το αιτιολογικό ότι οι εκπτώσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες !!!

Μετά το πρώτο σοκ που πάθαμε διαβάζοντας τα παραπάνω και την εύλογη απορία μας για το ποιος ΠΑΝ-ηλίθιος το σκέφτηκε και το έγραψε, μας ήρθαν αυθόρμητα τα παρακάτω ερωτήματα :

  1. Που βλέπετε εσείς τα έργα για να πάμε κι εμείς ?
  2. Τώρα καταλάβατε ότι οι εκπτώσεις είναι μεγάλες, μετά από 6 χρόνια ?
  3. Πότε διαγράψατε μέλος σας για βαρύ επαγγελματικό παράπτωμα ?
  4. Πότε κυρήξατε τελευταία φορά απεργία ?
  5. Πότε στραφήκατε στη Δικαιοσύνη της χώρας μας (το τελευταίο καταφύγιο των αδικημένων) και με ποιο τρόπο, για να διεκδικήσετε δικαστικά τα νόμιμα και δίκαια αιτήματα μας ? (π.χ. να υπάρχουν δεσμευμένα τα λεφτά στα ταμεία, να υπάρχουν αναλυτικά τιμολόγια, κλπ).
  6. Με ποιο τρόπο ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ θα σταματήσετε τις μεγάλες εκπτώσεις και θα απομονώσετε τα λαμόγια του κλάδου ?
Φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνο στην ΠΕΔΜΕΔΕ γιατί και οι άλλες οργανώσεις μια από τα ίδια είναι, ανίκανοι, άχρηστοι και άλλα πολλά που θα μάθετε στην πορεία από τις σελίδες αυτές. Απ' ότι φαίνεται όμως τα ψωμιά τους είναι λίγα.

Σας πήρανε χαμπάρι και δεν θα σας πληρώνουν πια για να κάνετε τους συνδικαλιστές!!!

Εμείς από εδώ τι να πούμε ? Κουράγιο ευχόμαστε σε όλους τους Συναδέλφους για να αντέξουν τις δύσκολες μέρες που έρχονται. Εμείς από τη μεριά μας, με τη μικρή δύναμη που έχουμε προς το παρόν, θα κράζουμε κάθε λαμόγιο του κλάδου μας και θα δημοσιοποιούμε κάθε τι που γίνεται χωρίς καμία λογοκρισία ή διαστρέβλωση. Σας καλούμε κι εσάς να συμβάλλετε στην προσπάθεια αυτή, ώστε να ακουστούμε ακόμα πιο βροντερά, στέλνοντας ότι σχετικό υλικό έχετε, να γράψετε το δικό άρθρο, κλπ...

Θα επανέλθουμε πολύ σύντομα.
Το mailbox του Κολόκουρου είναι ανοιχτό για όλους !!! Εκτός των λαμογίων... Ουστ !!!


k o l o k o u r o @ b l o g s p o t . c o m

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου