Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ανασχηματισμός Κυβέρνησης

Έγινε αργά χτες το βράδι ο αναμενόμενος ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Δεν θα αναφερθούμε στο νόημα του "Ανασχηματισμού" γενικώς και στο τι εξυπηρετεί επικοινωνιακά, διότι ουσιαστικά δεν εξυπηρετεί σε τίποτα απολύτως.

Πριν περάσουμε στα του Υπουργείου μας, απλά να αναφέρουμε ότι υπάρχουν υπουργοί οι οποίοι απλά μετακινήθηκαν από ένα υπουργείο σε άλλο υπουργείο. Ούτε χρόνο δεν έκλεισαν από την ανάληψη των καθηκόντων τους και κρίθηκε σκόπιμη η μετακίνησή τους.

Δηλαδή με λίγα λόγια υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις (αθροιστικά ή μεμονωμένα) :
  1. Κρίθηκαν εξαιρετικά πετυχυμένοι στο υπουργείο τους και έλυσαν όλα τα προβλήματα, οπότε έπρεπε να μετακινηθούν σε άλλο υπουργείο ώστε σε λίγους μήνες να λύσουν και τα προβλήματα του άλλου υπουργείου.
  2. Κρίθηκαν ανίκανοι και δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα του υπουργείου τους, οπότε κρίθηκε σκόπιμο να μετακινηθούν σε άλλο υπουργείο μήπως κι εκεί καταφέρουν να αποδόσουν καλύτερα.
  3. Είναι εξαρτημένη η κυβέρνηση (ο Παπανδρέου δηλαδή) από κάποια "πρωτοκλασσάτα" στελέχη του "Κινήματος" και επειδή πρέπει σώνει και καλά να έχουν κάποιο πόστο, τους πάμε από δω κι από κει ώστε να είναι ικανοποιημένοι και να μην έχουμε ενδοκομματικές γκρίνιες και πισώπλατα μαχαιρώματα.
  4. Υπάρχει τρομερή έλλειψη ανθρώπων ικανών να διοικήσουν και να αναλάβουν την ευθύνη και το κόστος για τις βαθιές τομές που πρέπει να γίνουν (και θα δυσαρεστήσουν) σε όλα τα επίπεδα του κρατικού μηχανισμού, ώστε η χώρα αυτή να έχει κάποιες ελπίδες σωτηρίας και ανάκαμψης.
  5. Υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις ανθρώπων ικανότατων και ηθικότατων που θα μπορούσαν να αναλάβουν υπουργεία και γενικές γραμματείες, αλλά το σύστημα είναι τόσο σάπιο και διαβρωμένο που ακόμα κι αν τους τοποθετούσαμε σ' αυτές τις θέσεις, θα εξαναγκάζονταν σε παραίτηση σύντομα.
Για το Υπουργείο μας τι να πούμε ???
Φαίνεται πως όλα βαίνουν καλώς. Έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα !

Στα Δημόσια Έργα όλα λειτουργούν ρολόι, δεν υπάρχει διαπλοκή, υπάρχει ίση μεταχείρηση για όλους, ειδική φροντίδα και μέριμνα για τους μικρούς και μεσαίους εργολήπτες, έργα υπάρχουν πολλά και δουλειά για όλους μας, οι δημοπρασίες πλέον δεν φτιάχνονται, το σύστημα της μειοδοσίας λειτουργεί άψογα, οι εκπτώσεις δεν είναι μεγαλύτερες του 75%, τα τιμολόγια είναι πλήρως επικαιροποιημένα και μιας και είναι αναλυτικά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ το χρήμα ρέει άφθονο. Έχουν εξοφληθεί όλες οι παλιές οφειλές, οι εργολήπτες έχουν πάψει να στρέφονται δικαστικώς για τα δεδουλευμένα τους και πλέον οι εξοφλήσεις των λογαριασμών γίνονται αυθημερόν με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Είναι δε τόσο μεγάλη η επιτυχία του υπουργού, των υφυπουργών και του γενικού γραμματέα, που όλες οι εργοληπτικές οργανώσεις*** αποφάσισαν να διαλυθούν αφού δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης. Είμαστε ο μοναδικός επαγγελματικός κλάδος στην Ελλάδα του 2010 (και της τρόικας) που δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, ευημερεί και αυξάνει και το κύρος του και τα εισοδήματά του και βελτιώνει την ποιότητα ζωής και εργασίας του.

Τι άλλο μπορούμε να πούμε πέρα από ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!
Τι άλλο μπορούμε να νοιώσουμε πέρα από απέραντη ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ !!!

Δείτε τα βιογραφικά του υπουργού μας, του υφυπουργού 1 και του υφυπουργού 2, καθώς και του γενικού γραμματέα μας. Πρέπει όλοι να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί οι πανάξιοι άνθρωποι που ανιδιοτελώς έβαλαν υποψηφιότητα και με την αξία τους κατέλαβαν τα αξιώματα αυτά και ελάχιστα αμοιβόμενοι και σκληρά εργαζόμενοι κατάφεραν να τα φτιάξουν όλα μέσα σε 10 μήνες !!!

Το κολόκουρο και η πλειοψηφία του εργοληπτικού κόσμου σας ευχαριστεί ! 

*** Οι Εργοληπτικές Οργανώσεις καλά θα έκαναν να είχαν διαλυθεί από μόνες τους. Επειδή αυτό όμως ποτέ δεν πρόκειται να γίνει διότι κι αυτές κάποια συμφέροντα εξυπηρετούν ενώ διοικούνται μονίμως από συγκεκριμένα πρόσωπα, η απάντησή μας θα πρέπει να είναι η διαγραφή μας από αυτές και η δημιουργία μιας νέας Οργάνωσης που θα παλέψει για εμάς. Μείνετε συντονισμένοι στο κολόκουρο και θα γίνουν σύντομα ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου